Skip to content

Te Koop: woonhuis Dorpsstraat 21 2445 AJ Aarlanderveen

Verkocht o.v.

€ 650.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Aarlanderveen Dorpsstraat 21

Aarlanderveen (gemeente Alphen aan den Rijn)
Dorpsstraat 21

Kijk ook op dorpsstraat21.nl !

Karakteristiek vrijstaand herenhuis in de dorpskern van Aarlanderveen. Een mooi lintdorp centraal in het Groene Hart van de Randstad en met een uitstekende busverbinding (naar Alphen aan den Rijn, scholen, station en Schiphol). De foto’s van dit herenhuis maken direct duidelijk dat het hier gaat om een heerlijk, sfeervol pand, boordevol geschiedenis (eerste steen werd gelegd op 29 mei 1893) en karakteristieke elementen en dat gecombineerd met een mooie tuin vol verborgen hoekjes. Ooit was dit DE dokterswoning in het dorp. Het pand is vanaf 2000 volledig gerenoveerd, inclusief nieuw dak en onderheid terras.

Begane grond
Vanzelfsprekend vindt u er dan ook nog de oorspronkelijke wachtkamer en de behandelkamer. Deze zijn inmiddels getransformeerd tot 2 mooie werkkamers van 11,7 m2 en 18 m2 (afmetingen 2.55 x 4.60 meter en 6.00 (gedeeltelijk 3.45 meter) x 2.60 (gedeeltelijk 3.60 meter). Los van deze werkkamers, komt u het huis binnen via een lange sfeervolle gang met nog veel authentieke details. Vanuit hier de trapopgang naar de slaapverdieping. De woonkamer (afmeting 4.30 x 9.85 meter en met een hoogte van ca. 2.85 meter lekker ruim) is via die gang bereikbaar. Fijne kamer met openhaard en doorgang naar de eethoek. Deze eethoek (afmeting ca. 3.80 x ca. 6.25 meter) heeft dankzij een in 2003 gerealiseerde uitbouw meer allure gekregen. Dit is niet voor niets een van de favoriete plekken van het huis. Licht, zicht op de tuin dankzij ondermeer twee openslaande deuren naar het terras. Via een van de fraaie paneeldeuren is vanuit de genoemde eethoek de kelder (ca. 4 m2) bereikbaar. Ideale plek voor uw wijn of zelfgemaakte jam.
Aparte keuken in een hoekopstelling en voorzien van de nodige inbouwapparatuur (afmeting ca. 2.70 x ca. 5.00 meter). Natuurlijk ontbreekt het toilet niet op deze begane grond, ook is er praktische berging (ca. 1.53 meter diep en ca. 1.90 meter breed) met de c.v.-combiketel en de w.m.-aansluiting plus de opstelplek voor een droger.

1e verdieping
De slaapetage is door de jaren heen flink verbouwd. Er is een bijzonder ruime badkamer (ca. 2.40 x 2.80 meter), passend bij het karakter van het huis afgewerkt met een ligbad, aparte douche en 2 wastafels. Ook beschikt de badkamer over vloerverwarming en afzuiging middels mechanische ventilatie. Op de overloop bevindt zich een toilet en een handige kast en natuurlijk de trap richting de zolderverdieping.
Aanvankelijk bevonden zich er 3 slaapkamers op deze verdieping, die zijn nu naar twee verbouwd (afmeting 5.90 x 2.90 meter en 5.45 x 4.00 meter, deels 3.00 meter), maar kunnen eenvoudig weer worden opgesplitst. De hoofdslaapkamer beschikt over een openslaande deur naar het terras. Deze is deels bevloerd met houten vlonders maar dat kan worden uitgebreid tot een oppervlakte van ca. 24 m2.

2e verdieping
De 2e verdieping mag je nauwelijks een zolderverdieping noemen. Mooi van afmeting 8.60 meter breed en 4.78 breed (gemeten vanaf 150 cm hoogte) terwijl het bruto oppervlakte, mede vanwege de dakkapel veel groter is namelijk ca. 60 m2. Op dit moment vindt u er een 2e badkamer met een douche en een wastafel, een praktische kast met 3 schuifdeuren, een super kamer met klein keukenblok en de al genoemde dakkapel. De nok is hoog en het spant is deels in het zicht. Deze verdieping laat zich eenvoudig in meerdere vertrekken opdelen wanneer dat gewenst is. De vloer is al geïsoleerd dus klaar voor een ander gebruik.

Het buiten
Hoewel u voor de deur kunt parkeren is er ook een parkeerplek op eigen terrein naast het huis. Voor de tuinspullen, fietsen, gereedschappen etc. is er een berging achter aan de woning gebouwd. Er is tevens een aparte overdekte berging voor het openhaardhout. Achterin de tuin staat een tuinhuis voor tuingereedschap en meubilair.
Dan de tuin. L-vormig en zoals gezegd met tal van verborgen hoekjes. Vanwege het recent gerealiseerde Hofje van ’t Riet hebben er wat grondcorrecties plaats gevonden waardoor het perceel van 1132 m2 wat groter is geworden. Ook hoort er nu een stukje kade bij vanwaar u een prachtig uitzicht over de polder heeft.

Disclaimer
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie minimaal 10% van de koopsom. Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Drieman Garantiemakelaars Nieuwkoop opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben beide partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc. Alle genoemde maten zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

  • 223 m2
  • 1.202 m2
  • 3

Kenmerken Dorpsstraat 21

Overdracht

Koopprijs€ 650.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.202 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie223 m2
Inhoud890 m3

Bouw

Soortherenhuis
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1893
Dak typezadeldak
Isolatievormenmuurisolatie, dubbel glas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3

Foto's en video's door vrienden toegevoegd

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stapen jou eigen ervaring toe.

Maandlasten

Ligging Dorpsstraat 21

Marktcijfers van Aarlanderveen

Gemiddelde verkoopprijs in Aarlanderveen

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Aarlanderveen

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Aarlanderveen

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Aarlanderveen

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Aarlanderveen

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Aarlanderveen

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod