Skip to content

Te Koop: woonhuis Krommenieerweg 278 1521 HP Wormerveer

Beschikbaar

€ 245.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Wormerveer Krommenieerweg 278

Deze sympathieke helft van dubbel woonhuis met garage aan de Krommenieërweg in Wormerveer straalt met de glimmende verflaag een belofte uit. Die binnen- en buitenshuis ruimschoots wordt ingelost. Hier is met zorg en aandacht gemoderniseerd, ingedeeld en afgewerkt. Nadat de fundering vervangen werd door een betonnen ringbalk is de hele woning in de afgelopen vijftien jaar onder handen genomen. Het dak (gedeeltelijk), de vloer, de installaties, de keuken… en de badkamer. Comfortabel en van een eigenzinnigheid die alom aansprekend is.

Wat ook uniek blijkt, is de achtertuin. Deze weelderig aangelegde ruimte, met veel privacy, verzorgde bestrating en dito omheining is uitgebreid met leenruimte. Wij gaan ervan uit dat dit gehandhaafd blijft, maar maken wel graag fysiek duidelijk wat bij het eigendom hoort. Dubbele openslaande deuren verbinden de woonkamer, open leefkeuken en heerlijke buitenruimte tot één geheel. De garage, ook al een heerlijke luxe, heeft een houten aanbouw. Het klompenhoissie tegen de keuken aan is eveneens van hout, en net zo glanzend in de groene verf gezet als de rest van het houtwerk. Hier zijn de aansluitingen voor de wasmachine en -droger gemaakt. Geen klompen maar de was dus…

Op de verdieping zijn drie fijne slaapkamers gecreëerd. Eén heeft de gezellige dakkapel die de voorgevel zo karakteriseert, de andere twee hebben fijne dakramen. De woning is al meer dan honderd jaar oud, dat zie je ook wel aan het schoongemaakte siermetselwerk van de voorgevel, maar is gewoon van alle hedendaagse gemakken voorzien. Er is centrale verwarming. De badkamer is een toonbeeld van nieuwerwets comfort in een zeer bijzonder jasje. De edelmetaal- en natuursteentinten van de tegels passen perfect bij het witte keramiek van het sanitair. De twee dakramen geven licht en lucht, zonder inkijk. Met een glazen inloopdouche en een robuust houten meubel waarop de uitgeholde natuursteen als waskom fungeert is deze ruimte klassiek en modern ineen.

Indeling:
Begane grond: entree. Hal met meterkast. Met rabatdelen gelambriseerd toilet. Lichte woonkamer met fraaie grenen vloer en open trap. Open leefkeuken met houten werkblad en verzonken keramieken spoelbak met eengreeps mengkraan. Ingebouwde vijfpits gaskookplaat (inclusief wokbrander) met wasemkap, oven en koelkast. Dubbele openslaande deuren naar fraai bestrate en geheel omheinde achtertuin. Stenen garage met aangebouwde houten schuur. Houten tuinberging.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar bergvliering. Drie slaapkamers (respectievelijk 6,5 – 8 en 11 vierkante meter). Zeer fraai betegelde badkamer met inloopdouche, houten tafel met natuurstenen waskom en wandkraan, tweede toilet en twee Velux dakramen.
Tweede verdieping: bergvliering met opstelling CV-installatie.

De Krommenieërweg in Wormerveer is lang. Deze woning ligt op het knusse gedeelte tussen de Nauernasche Vaart en de directe verbindingsroute naar de A8 in. Centraler dan dat wordt het niet. Hier profiteren de bewoners van de voorzieningen aan beide kanten. De gezellige winkelstraten in Krommenie, het praktische alles-in-één boodschappenplein en de populaire weekmarkt in Wormerveer. Scholen idem dito, het voortgezet onderwijs concentreert zich in het noordelijke deel van Zaanstad. De sportvelden en -clubs concentreren zich goeddeels rond deze woonkern. Superdichtbij dus.
Waar je ook zo naartoe fietst, is het buitengebied. Pittoreske plaatsjes als Markenbinnen en De Woude nodigen uit een rondje langs het rustgevende water en de jachthavens te fietsen.
Er moet echter ook gewerkt worden. De A8 is dichtbij, de A7 en de A9 ook. Amsterdam kost maar een minuut of tien, twaalf om te bereiken. De tweede Coentunnel doet uitstekend haar doorstromende werking waardoor filerijden goed vermeden kan worden. Haarlem en zelfs Schiphol zijn binnen het half uur te bereiken. Wie echter verkiest met het openbaar vervoer te reizen, kan kiezen uit twee NS stations. Wormerveer en Krommenie-Assendelft. Kost allebei op de kop af zes minuten fietsen. De bus stopt overigens ook vlakbij, dat is ook een goede optie om in één van de omliggende steden en dorpen te komen.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 70 m2 plus garage;
– inhoud 346 m3;
– perceelgrootte 77 m2 eigen grond + gedoogruimte;
– fraaie massief grenen vloer, met V-groef;
– aanvaarding in overleg.

  • 70 m2
  • 77 m2
  • 3

Kenmerken Krommenieerweg 278

Overdracht

Koopprijs€ 245.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte77 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie70 m2
Inhoud346 m3

Bouw

Soorteengezinswoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1912
Dak typemansarde dak
Isolatievormenmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3

Maandlasten

Ligging Krommenieerweg 278

Marktcijfers van Wormerveer

Gemiddelde verkoopprijs in Wormerveer

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Wormerveer

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Wormerveer

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Wormerveer

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Wormerveer

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Wormerveer

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod